Herrens Mark Mælkebøtteekstrakt

Mælkebøtten (Taraxacum officinale) har op gennem historien været både elsket og hadet. Faktisk bærer den ikke færre end 125 danske navne, lige fra Vorherres Solblomst til Fandens Mælkebøtte. Det latinske ”officinale” henviser til, at Mælkebøtten er en lægeurt.

Mælkebøtten er kendt fra tidlige bibelske skrifter, og urtekyndige både i Østen, Mellemøsten og Europa har anvendt den op gennem tiden. Munkene dyrkede den fx i deres særlige klosterhaver, og kineserne benytter den stadig flittigt den dag i dag.

Det er særligt på grund af sine bitterstoffer, at mælkebøtten er og har været skattet naturmedicin . Den er blevet sat i forbindelse med god fordøjelse, udrensningsprocesser og et deraf større velvære i kroppen og lindring af trætte og ømme led.

Mælkebøttesaften er et alsidigt detoxprodukt med rigtig mange anvendelsesmuligheder og kan været til glæde for alle.

Saften fremstilles af pressesaften af friske økologiske blade, blomster og rødder. De friske, smørgule blomster og grønne blade høstes i foråret, på det tidspunkt hvor de indeholder mest saft og kraft. Tilsvarende høstes rødderne i efteråret, hvor den højeste koncentration af bitterstoffet findes i plantens rødder.

Mælkesyregæring

Det helt unikke ved produkter fra Herrens Mark er processen omkring mælkesyregæring – eller fermentering – som det også kaldes. Fermenteringen med mælkesyrebakterier er en naturlig proces, og den hjælper os med tre ting på én gang.

Dels betyder fermenteringen, at ekstraktet når en pH-værdi omkring 4, hvor det kun er mælkesyrebakterier, som trives. Det er derfor ikke nødvendigt at tilsætte alkohol eller andre konserveringsmidler.

Derudover påvirker fermenteringen kroppens mulighed for at optage de bitterstoffer fra mælkebøtten, vi gerne vil have glæde af. Bitterstofferne er nemlig naturligt bundet til sukkermolekyler (glykon form). Men fermenteringen adskiller sukkermolekylerne fra bitterstofferne, (aglykon form) og giver dem dermed en form, der kan optages direkte gennem tarmvægen over i blodbanen.

Endelig er ekstraktet ikke paseuriseret, hvilket bevarer de levende mælkesyrebakterier, og de er med til at understøtte en god fordøjelse.

Du får altså to produkter i samme karton. De gode urteekstrakter og de levende mælkesyrebakterier. Og så er det hele konserveret uden alkohol eller andre konserveringsmidler.

Anvendelse, dosering og holdbarhed

Mælkebøtteekstrakt fra Herrens Mark leveres i en 2-liters bag-in-box. Bag-in-box princippet sikrer en stabil, praktisk og hygiejnisk emballage. Efterhånden som posen tømmes, vil den falde sammen om det resterende indhold. På denne måde undgår man iltning af produktet og dermed sikres holdbarheden så længe som muligt.

Holdbarheden efter tapning minimum 12 måneder ved stuetemperatur – dog bedst før kartonens datomærkning.

Mælkebøtteekstraktet har en syrlig-bitter smag. Det er bedst at drikke det rent, da den bitre smag på tungen stimulerer udskillesen af galde. Men ved behov kan man blande med frugtsaft – allerbedst solbærsaft. Smager bedst koldt.

Dosering

  • Uge 1: 30 ml dagligt
  • Uge 2: 60 ml dagligt
  • Uge 3: 90 ml dagligt
  • evt. uge 4: 120 ml dagligt
  • Herefter 30-60 ml dagligt, efter behov.

Produktets indhold af mælkesyrebakterier varierer pr. dosis: 30-60 ml. svarer til et indhold på 1-2 milliarder mælkesyrebakterier.

Bestil Mælkebøtteekstrakt Online:

Der er ingen fragt på vores 2 stk. og 4 stk. Mælkebøtte- eller Rødkløveekstrakt.

DKK 299.00 inkl. moms

2 L Fynsk Mælkebøtteekstrakt til 6 - 8 ugers forbrug Fragt: 59 kr

DKK 598.00 inkl. moms

1 karton indeholder 2 L – nok til 1-2 måneders forbrug Gratis fragt!

DKK 1,095.00 inkl. moms

1 karton indeholder 2 L – nok til 1-2 måneders forbrug Gratis fragt!