Livet på Herrens mark

Herrens mark udspringer fra Broendegården – en firlænget gård på Vestfyn tæt på Lillebælt. Her dyrker Michael Morh Jensen de samme marker som sin morfar og hans far før ham.

Michael har siden 1989 arbejdet som økologisk grøntsagsavler, men i 2010 overtog han produktionen af dét, der dengang hed Fynsk Mælkebøttesaft, men som siden har gået under navnet Mælkebøttesaft fra Herrens Mark. En omlægning af produktionen, der lå helt i tråd med Michaels mangeårige forkærlighed for sammenhængen mellem natur, krop og psyke og en interesse for, hvordan dét, vi spiser og drikker, også påvirker os. I 2011 udvidede Herrens Mark med rødkløverekstrakt og hele produktionen er i dag helliget kosttilskud og ekstrakter.

Stedet summer af liv året rundt, for ud over de tre fastansatte medarbejdere i Herrens Mark, hvoraf de to bor i egen lejlighed på gården, danner Broendegården også ramme om Michaels hustru – Helle Wullf Hansens virke som kraniosakralterapeut og bevægelsespædagog.

Historien

Herrens Mark står på skuldrene af Martin Lægteskovs opfindelse Fynsk Mælkebøttesaft, der i dag bærer navnet Mælkebøtteekstrakt fra Herrrens Mark.

En opfindelse der så dagens lys, fordi Martin Lægteskov havde det skidt efter en arbejdsulykke. Han blev anbefalet at prøve mælkebøtter, og han begyndte derfor at spise og presse saft af mælkebøtter. Det syntes at hjælpe, og rygterne om mælkebøtternes virkning løb hurtigt. Derfor blev saften sat i produktion, og Martin Lægteskov blev berømt som ”Den kloge mand i Assens”.

Han måtte dog hurtigt sande, at han ikke selv kunne dække efterspørgslen på mælkebøtteekstrakt, og han indgik derfor et samarbejde med familien Brandt, som siden 1965 og frem til 2010 fremstillede Fynsk Mælkebøtteekstrakt på gården Nakkelund nord for Assens. Og de gav så igen produktionen videre til Michael Mohr Jensen i 2010.