FRI FRAGT VED KØB AF MERE END 1 PRODUKT | HURTIG LEVERING | MÆNGDERABAT
FERMENTIERTE KRÄUTEREXTRAKTE - FÜR IHR TÄGLICHES WOHLBEFINDEN - SEIT 1959

Produktion af urteekstrakter

På Herrens Mark følger vi naturens egen kalender. Årshjulet begynder i foråret, hvor vi både høster og sår vores mælkebøtter. Når efteråret banker på, står rødderne for tur.

Naturens skatkammer

I begyndelsen af maj står vores mælkebøttemarker lysende gule, og de grønne blade er sprøde og fyldt med saft og kraft. Både blomster og blade høstes her, mens det hen på efteråret er rødderne, der står for tur. For præcis, som vi kender det fra gulerod og pastinak, er det også i efteråret, at mælkebøtterødderne har deres højsæson og er spækket med vitalitet.

Høsten

Rødkløverhøsten lægger sig midt mellem høsten af mælkebøtteblomster og mælkebøtterødder. For rødkløveren når sit maksimale indhold af nærende stoffer, når den midt på sommeren er lige på nippet til at blomstre. Rødkløverekstrakten benyttes efterfølgende i produktet REGOMEO og REGOBONE.

Endelig er der de mindre hold af salvie, mynte, citronmelisse og andre urter, som hver især høstes, når de er i sæson og tilsættes REGOMEO.

Presning

Blomster og rødder bliver straks efter høsten fyldt i produktionshallens 6 x 1½ meter store reaktor. Den store cylinderformede tank i rustfri stål blev i sin tid lavet til Dong i forbindelse med COP15 i København, med det formål at fremstille bioethanol. Nu laver den urteekstrakter i litervis.

Hele massen varmes op under kontrollerede forhold, hvilket trækker væsken ud af planterne. Herefter bliver det hele sendt videre over i pressen. Pressesaften bliver fyldt i en af de 15 store 20.000 liters tanke i kølerummet, mens den overskydende pulp bliver kørt tilbage på markerne og pløjet ned, fuld af næring til næste hold afgrøder.

Fermentering

Det er i de store tanke, at én af de mest essentielle processer i produktionen af urteekstrakter foregår. Det er nemlig her vi fermenterer – eller gærer ekstrakterne med mælkesyrebakterier. Ekstraktet tilsættes en podekultur med mælkesyrebakterier, som produceres på Herrens Mark og langsomt går fermenteringen i gang. Undervejs opstår der kulsyre (CO2), og det kræver erfaring og viden at styre processen og sørge for at få trukket kulsyren ud, inden ekstraktet til sidst tappes.

Ved fermenteringen falder pH-værdien på ekstraktet desuden til omkring 4, hvor der ikke kan leve andre bakterier end mælkesyrebakterierne.

Derfor virker fermenteringen med mælkesyrebakterier konserverende, og gør os i stand til at undgå alkohol eller andre former for konserveringsmidler.

Pakning

Når ekstraktet er fermenteret og tilstrækkeligt lagret, føres det via rør tilbage til de gamle længer på gården, hvor tappetankene står – i tæt forbindelse med tapperiet og pakkeriet.

Her bliver ekstraktet fyldt i lufttætte poser med en specialbygget maskine, der sikrer, at der ikke kommer ilt til ekstraktet.

Bag in box-løsningen, som det hedder, sikrer ekstraktet lang holdbarhed, netop fordi posen forhindrer, at der kommer ilt til ekstraktet.

Nyt produktionsanlæg

I 2020 fik Herrens Mark fra Den Europæiske Landbrugsfond tilsagn om tilskud til et nyt
produktionsanlæg, som kan opkoncentrere det fermenterede rødkløverekstrakt ved at trække væske ud. Med det nye produktionsanlæg er det blevet muligt at standardisere rødkløverekstraktet, så det har et homogent indhold af de aktive indholdsstoffer isoflavoner. Hvilket har åbnet muligheden for at sælge produktet i en ny kategori. Læs mere her.

Vores produkter

REGOMUN, 0,4 liter – ØKO
REGOMEO, 3 liter – ØKO
-22%
499,00 kr.

REGOMEO, 3 liter – ØKO

REGOBONE, 2 liter – ØKO
REGOPUR, 2 liter – ØKO
REGOMEO, 2 liter – ØKO

Det siger andre

Vi har mange tilfredse brugere af vores urteekstrakter. Her kan du læse om andres erfaringer med REGOMEO, REGOBONE, REGOMUN og REGOPUR.

”Efter 5 uger har jeg nu oplevet effekten af rødkløverekstraktet. Hvor er jeg bare glad for, at jeg ikke gav op. Jeg har ikke længere de daglige hedeture og heller ikke om natten.”

Tina Larsen

REGOMEO

Tina

”Jeg har drukket REGOPUR fra Herrens Mark i en periode nu, og det har hjulpet mig helt fantastisk. Min fordøjelse er nu i topform, og min krop føles bare let og veltilpas.”

Tove Lehmann

REGOPUR

Tove

"Jeg begyndte efter samråd med egen læge på fermenteret rødkløverekstrakt. Jeg fik “mit liv tilbage”! Fantastisk med et produkt til knoglerne, hvor man får det hele i et og samme produkt; fermenteret rødkløver, calcium og magnesium. Jeg vil helt klart anbefale REGOBONE. Smagen, ja den vænner man sig til."

IngeliseOlesen

REGOBONE

Ingelise

"Den begyndende forkølelse jeg kunne mærke var på vej, blev aldrig til noget. Jeg har siden taget Regomun som forebyggelse og må sige at det er godt at have i medicinskabet. Det hemmelige trick er at blande danskvand i…så bliver smagen let og frisk"

SanneLund

REGOMUN

Sanne

”Har taget Herrens Mark i 4 uger nu. Efter 1. uge stoppede mine hedeture. Den sidste uge er jeg begyndt at både sove bedre, men også at falde hurtigere i søvn. Om dette er en bivirkning, så er den fantastisk. Har altid haft svært ved at falde i søvn. Kan kun anbefales.”

Elin Sprogoe

REGOMEO

Elin

”Jeg er utrolig glad for Herrens Marks mælkebøtteprodukt – REGOPUR. Lige så dårligt som det smager, lige så godt har REGOPUR været for min mave og min fordøjelse. Efter de første 3 uger mærkede jeg en tydelig forbedring. Det er et fantastisk produkt, som nu er blevet en fast del af mit morgenmåltid, og som jeg ikke kan forestille mig at undvære.”

Nina Jacobsen

REGOPUR

Nina

"Efter lidt over et år med brug af fermenteret rødkløverekstrakt kan jeg sige, at det i høj grad har hjulpet med at vedligeholde mine knogler. Så trods den lidt funky smag så fortsætter jeg. Tusind tak for jeres helt fantastiske produkt."

Tina Nielsen

REGOBONE

Tina