FRI FRAGT | HURTIG LEVERING | RABAT VED KØB AF FLERE PRODUKTER

Produktion af urteekstrakter

På Herrens Mark følger vi naturens egen kalender. Årshjulet begynder i foråret, hvor vi både høster og sår vores mælkebøtter. Når efteråret banker på, står rødderne for tur.

Naturens skatkammer

I begyndelsen af maj står vores mælkebøttemarker lysende gule, og de grønne blade er sprøde og fyldt med saft og kraft. Både blomster og blade høstes her, mens det hen på efteråret er rødderne, der står for tur. For præcis, som vi kender det fra gulerod og pastinak, er det også i efteråret, at mælkebøtterødderne har deres højsæson og er spækket med vitalitet.

Høsten

Rødkløverhøsten lægger sig midt mellem høsten af mælkebøtteblomster og mælkebøtterødder. For rødkløveren når sit maksimale indhold af nærende stoffer, når den midt på sommeren er lige på nippet til at blomstre. Rødkløverekstrakten benyttes efterfølgende i produktet REGOMEO og REGOBONE.

Endelig er der de mindre hold af salvie, mynte, citronmelisse og andre urter, som hver især høstes, når de er i sæson og tilsættes REGOMEO.

Presning

Blomster og rødder bliver straks efter høsten fyldt i produktionshallens 6 x 1½ meter store reaktor. Den store cylinderformede tank i rustfri stål blev i sin tid lavet til Dong i forbindelse med COP15 i København, med det formål at fremstille bioethanol. Nu laver den urteekstrakter i litervis.

Hele massen varmes op under kontrollerede forhold, hvilket trækker væsken ud af planterne. Herefter bliver det hele sendt videre over i pressen. Pressesaften bliver fyldt i en af de 15 store 20.000 liters tanke i kølerummet, mens den overskydende pulp bliver kørt tilbage på markerne og pløjet ned, fuld af næring til næste hold afgrøder.

Fermentering

Det er i de store tanke, at én af de mest essentielle processer i produktionen af urteekstrakter foregår. Det er nemlig her vi fermenterer – eller gærer ekstrakterne med mælkesyrebakterier. Ekstraktet tilsættes en podekultur med mælkesyrebakterier, som produceres på Herrens Mark og langsomt går fermenteringen i gang. Undervejs opstår der kulsyre (CO2), og det kræver erfaring og viden at styre processen og sørge for at få trukket kulsyren ud, inden ekstraktet til sidst tappes.

Ved fermenteringen falder pH-værdien på ekstraktet desuden til omkring 4, hvor der ikke kan leve andre bakterier end mælkesyrebakterierne.

Derfor virker fermenteringen med mælkesyrebakterier konserverende, og gør os i stand til at undgå alkohol eller andre former for konserveringsmidler.

Pakning

Når ekstraktet er fermenteret og tilstrækkeligt lagret, føres det via rør tilbage til de gamle længer på gården, hvor tappetankene står – i tæt forbindelse med tapperiet og pakkeriet.

Her bliver ekstraktet fyldt i lufttætte poser med en specialbygget maskine, der sikrer, at der ikke kommer ilt til ekstraktet.

Bag in box-løsningen, som det hedder, sikrer ekstraktet lang holdbarhed, netop fordi posen forhindrer, at der kommer ilt til ekstraktet.

Nyt produktionsanlæg

I 2020 fik Herrens Mark fra Den Europæiske Landbrugsfond tilsagn om tilskud til et nyt
produktionsanlæg, som kan opkoncentrere det fermenterede rødkløverekstrakt ved at trække væske ud. Med det nye produktionsanlæg er det blevet muligt at standardisere rødkløverekstraktet, så det har et homogent indhold af de aktive indholdsstoffer isoflavoner. Hvilket har åbnet muligheden for at sælge produktet i en ny kategori. Læs mere her.

Vores produkter

REGOMEO, 3 liter – ØKO
-21%
495,00 DKK

REGOMEO, 3 liter – ØKO

REGOBONE, 2 liter
388,00 DKK

REGOBONE, 2 liter

REGOPUR, 2 liter – ØKO
REGOMEO, 2 liter – ØKO

Det siger andre

Vi har mange tilfredse brugere af vores urteekstrakter. Her kan du læse om andres erfaringer med REGOMEO
og REGOPUR.

”Jeg bruger REGOPUR og har gjort det i et stykke tid efterhånden, og det er der flere grunde til. Først og fremmest kan jeg se, hvor godt REGOMEO virkede på min kone. Derudover hjælper alle de gode mælkesyrebakterier min tarm til at fungere. Og sidst men ikke mindst, så er produkterne økologiske, og i overensstemmelse med det, jeg vil kalde for den bedste kvalitet overhovedet. Jeg synes, at Herrens Marks flotte arbejde bør honoreres. Gid tendensen til at lave den slags kvalitetsvarer vil vokse og spredes, det er simpelthen fremtiden. Så rigtigt mange tak for jeres supergode ekstrakter.”

Gunner Elrond

REGOPUR

Gunner Elrond

”Jeg er utrolig glad for Herrens Marks mælkebøtteprodukt – REGOPUR. Lige så dårligt det smager, lige så godt har REGOPUR været for min mave og min fordøjelse. Efter de første 3 uger mærkede jeg en tydelig forbedring. Det er et fantastisk produkt, som nu er blevet en fast del af mit morgenmåltid, og som jeg ikke kan forestille mig at undvære.”

Nina Jacobsen 1

REGOPUR

Nina Jacobsen

”Startede med REGOMEO den 21. september. Første 6 dage ingen ændring… På 6. dagen var natten dobbelt så varm som ellers! Men derfra er de bare gået fremad. De sidste to nætter er jeg ikke vågnet og de sidste to dage har jeg kun haft ganske få og meget milde hedestigninger. Her til morgen har jeg ikke haft en eneste hedetur. Jeg havde meget voldsomme hedestigninger og svedeture, vågnede ca. 6-8 gange om natten badet i sved… Så tusind tak!”

Charlotte Julse

REGOMEO

Charlotte Iano Julse

”Jeg har været i gang med REGOPUR, fermenteret mælkebøtteekstrakt i 6 uger nu, og har sjældent luft i maven, hvilket jeg ofte havde inden jeg startede. Mine hænder hæver også sjældent nu, og så kan jeg gå meget længere end tidligere. Jeg kan kun give mine bedste anbefalinger til produktet.”

Stine Lastein

REGOMEO

Stine Lastein