FRI FRAGT VED KØB AF MERE END 1 PRODUKT | HURTIG LEVERING | MÆNGDERABAT
FERMENTIERTE KRÄUTEREXTRAKTE - FÜR IHR TÄGLICHES WOHLBEFINDEN - SEIT 1959

Viden om

Rødkløver mod hedeture

Rødkløver mod hedeture

Er du en af dem, der oplever store gener ved overgangsalderen, så kan du have glæde
af at indtage rødkløver mod hedeture. Rødkløver er nemlig kendt for at kunne være en god hjælp til hedeture i overgangsalderen, fordi det indeholder planteøstrogener, der har en struktur, der ligner østrogen. Det er nemlig med al sandsynlighed den faldende mængde
af østrogen under og efter overgangsalderen, der fremkalder symptomerne hos kvinder
i større eller mindre grad.

Hvad er forskellen på hedeture og svedeture?

Hedeture og svedeture er to forskellige, men tætforbundne, symptomer på overgangsalderen. For mens hedeture kan siges at være kroppens reaktion på de omkringliggende temperaturændringer, så er svedeture kroppens eget forsøg på at bringe temperaturen ned igen. Så selvom man sagtens kan opleve de to symptomer særskilt, så vil de ofte opleves samtidigt.

Hvorfor får du hedeture i overgangsalderen - og hvad kan hjælpe?

Hedeture ses ofte i forbindelse med kvinders overgangsalder. For manges vedkommende vil de, opleves som en pludselig varmeøgning hovedsageligt omkring hoved og overkrop. Hvad der helt præcist er årsagen til hedeture, er endnu usikkert. Der er dog noget som tyder på, at det hænger sammen med at kroppen ikke længere producerer det kvindelige hormon østrogen i samme omfang, som den tidligere har gjort. Den ubalance gør, at den del af hjernen, hypothalamus, som styrer kropstemperaturen (kroppens termostat om man vil) bliver mere følsom, og vil derfor være mere tilbøjelig til at aktivere svedkirtlerne. Derfor opleves hede- og svedeture hyppigere i overgangsalderen. Når du anvender rødkløver mod hedeture, kan det være med til at afhjælpe symptomerne.

Sådan føles hedeture

Det anslås at 80% af alle kvinder oplever hedeture når de kommer i overgangsalderen. Nogen vil næsten intet mærke, andre vil have få hedeture med en smule varme i kinderne, mens andre rammes af voldsomme hedeture, hvor sveden driver af dem. Hedeture kan ramme døgnet rundt, men ses typisk om aftenen. For den gruppe af kvinder som er hårdest ramt af hede- og svedeture, kan det betyde dårlig nattesøvn og deraf mangel på energi og koncentration samt humørsvingninger og irritabilitet. Selvom det langt fra er alle, der oplever det, så kan hedeture også sagtens ramme mænd, når de kommer op i alderen.

Fermenteret rødkløver til hedeture og svedeture i overgangsalderen

Der er mange råd for, hvad der virker mod hedeture. Urter og planter har i århundrede på forskellige vis været med til at gøre overgangsalderen mere overkommelig, og rødkløver bliver især fremhævet for sin evne til at dæmpe symptomer som hedeture og kan derfor være en god hjælp til hedeture i overgangsalderen. Rødkløverens plantestoffer, isoflavoner, ligner kvindeligt østrogen, men adskiller sig ved at bindes andre steder i kroppen. Rødkløver kan derfor blandt andet være med til at balancere kroppens hormonbalance. Det kan være med til at gøre kroppen mindre følsom over for temperatursvingninger og dermed kan rødkløver bidrage til en rolig og mere behagelig overgangsalder, hvor hedeture og svedeture ikke er med til at dominere hverdagen i samme grad, som nogle vil opleve det.

REGOMEO, fermenteret rødkløverekstrakt fra Herrens Mark er fermenteret med mælkesyrebakterier, hvilket konserverer produktet naturligt, så det kan leveres helt uden tilsætning af alkohol og konserveringsmidler. Samtidig er ekstraktet ikke pasteuriseret, hvilket er med til at bevare de levende mælkesyrebakterier. Fermenteringen gør desuden, at planteøstrogenerne i rødkløveren adskilles fra sukkermolekylerne og dermed giver dem en form, der optages direkte gennem tarmvæggen i blodbanen.

Rødkløver kan afhjælpe gener ved overgangsalder

Rødkløver menes at være gavnligt for meget mere end blot hedeture og svedeture, når det handler om overgangsalderens symptomer. Hvis du er en af dem, der oplever rastløshed, kan rødkløveren også være med til at skabe mere balance i din krop. Regomeo indeholder sammen med rødkløver også citronmelisse, der hjælper til at bevare et positivt humør og en sund søvn, mens indholdet af pebermynte understøtter fordøjelsen, hvis den er træg. Du kan dermed opleve flere fordele, når du indtager rødkløver mod hedeture.

REGOMUN, 0,4 liter – ØKO
REGOMEO, 3 liter – ØKO
-22%
499,00 kr.

REGOMEO, 3 liter – ØKO

REGOBONE, 2 liter – ØKO