FRI FRAGT VED KØB AF MERE END 1 PRODUKT | HURTIG LEVERING | MÆNGDERABAT
FERMENTIERTE KRÄUTEREXTRAKTE - FÜR IHR TÄGLICHES WOHLBEFINDEN - SEIT 1959

Viden om

Har rødkløver bivirkninger?

Har rødkløver bivirkninger?

Er du bekymret for, om der er bivirkninger ved at indtage rødkløver eller rødkløver eller rødkløverekstrakt, når du oplever gener ved overgangsalderen? Det behøver du ikke være. Når du er sund og rask, er der ingen registrerede eller kendte bivirkninger ved rødkløver, heller ikke den fermenterede rødkløverekstrakt, som vi anvender til REGOMEO og REGOBONE fra Herrens Mark.

Rødkløver indeholder planteøstrogener

Grunden til at det kan være nærliggende at tale om bivirkninger ved rødkløver er, at rødkløver fra naturens side indeholder planteøstrogener. Planteøstrogener kalder man også isoflavoner, og man finder dem blandt andet i rødkløver, soja og bønner. Planteøstrogenerne fra rødkløver er grunden til, at rødkløver er interessant ift. de gener, som nogle kvinder oplever i forbindelse med overgangsalderen, som for eksempel hedeture, svedeture, mindre energi og søvnløshed. Rødkløver har i mange år været sat i forbindelse med kvinders overgangsalder, og rødkløverens indhold af isoflavoner kan hjælpe til at bevare en rolig og mere behagelig overgangsalder og afhjælpe nogle af de kendte symptomer. Årsagen er, at de kan afbalancere de naturlige fald i østrogen, der kommer under og efter overgangsalderen.

Østrogen vs. planteøstrogen

Når kvinder kommer i overgangsalderen, falder niveauet af østrogen i kroppen. Det er den mindre mængde østrogen, der kan påvirke kroppen og humøret. Rødkløverens indhold af planteøstrogener, eller isoflavoner, er i denne sammenhæng interessant, fordi de har en struktur, der ligner østrogen. Hormonet østrogen binder sig til nogle andre receptorer end planteøstrogener. Planteøstrogener binder sig til de såkaldte betareceptorer, der sidder omkring knoglerne, nyrerne og lungerne, mens østrogen binder sig til såkaldte alfareceptorer, der findes i store koncentrationer omkring brystet og livmoderen. Der er indtil videre ikke oplevet bivirkninger med planteøstrogener, der anvendes i forbindelse med behandling af gener i kvinders overgangsalder.

Planteøstrogener og sikkerhed

Mange vil være påpasselige med at hormoner eller østrogen. Når det handler om planteøstrogener, og man er sund og rask, er der dog ingen grund til at bekymre sig om rødkløver. I 2015 udførte Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) nemlig den mest omfattende sikkerhedsvurdering af planteøstrogener eller isoflavoner, der er foretaget til dato. I deres rapport bekræfter EFSA, at der ingen øget risiko er for raske kvinder ved at indtage doser på op til 150 mg isoflavoner dagligt. Hvis du har lyst til at læse mere om rapporten fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, kan du finde links i bunden af teksten. Her kan du både læse selve rapporten og en pressemeddelelse, som EFSA udsendte i forbindelse med udgivelsen af rapporten.

Til sammenligning indeholder de 2 fermenterede rødkløver produkter fra Herrens Mark følgende isoflavon-mængde: REGOMEO indeholder min. 33 mg. ved 60 ml. og REGOBONE indeholder 60 mg. ved 100 ml. Det svarer nogenlunde til den daglige dosis isoflavoner (planteøstrogener) som en normal diæt indeholder i asiatiske lande, som er ca. 20-60 mg /dag.

Indtagelse af isoflavoner og østrogenfølsom kræft

Hos Herrens Mark bruger vi dog forsigtighedsprincippet. Det er nødvendigt med mere klinisk forskning for at drage endelige konklusioner om virkningerne af indtagelse af isoflavoner hos patienter, der har eller har haft østrogenfølsom kræft (fx bryst- eller æggestokke kræft). Derfor rådgiver vi altid tidligere og nuværende østrogenfølsomme kræftpatienter om kun at indtage rødkløverekstrakt i samråd med egen læge.

Fermentering øger optagelsen af planteøstrogen

REGOMEO og REGOBONE består af fermenteret rødkløver. Hos Herrens Mark har vi patent på fermenteringsprocessen, og heller ikke her er der grund til bekymring i forhold til bivirkninger ved rødkløver. Tvært imod. Fermenteringsprocessen betyder nemlig, at isoflavonerne får spaltet sit sukkermolekyle fra i gæringsprocessen. Dermed bliver isoflavonerne nedbrudt til enheder, der har en højere optagelighed.

Læs pressemeddelelse om EFSA-rapport om bivirkninger her
Læs EFSA-rapport om bivirkninger her
REGOMUN, 0,4 liter – ØKO
REGOMEO, 3 liter – ØKO
-22%
Original price was: 642,00 kr..Current price is: 499,00 kr..

REGOMEO, 3 liter – ØKO

REGOBONE, 2 liter – ØKO

Comments are closed.