FRI FRAGT VED KØB AF MERE END 1 PRODUKT | HURTIG LEVERING | MÆNGDERABAT
FERMENTIERTE KRÄUTEREXTRAKTE - FÜR IHR TÄGLICHES WOHLBEFINDEN - SEIT 1959

Viden om

Fordøjelsen er vigtig for dit velbefindende

Fordøjelsen er vigtig for dit velbefindende

For at fungere har menneskekroppen brug for jævnligt at blive tilført næringsstoffer, vitaminer og energi. De bliver tilført via den mad vi spiser og absorberet i løbet af fordøjelsesprocessen.

Hvordan fungerer fordøjelsessystemet?

For at fungere har menneskekroppen brug for jævnligt at blive tilført næringsstoffer, vitaminer og energi. Disse bliver tilført via den mad vi spiser, og absorberet i løbet af fordøjelsesprocessen. Fordøjelsessystemet kan betragtes som en lang kanal der går gennem kroppen. En kanal som strækker sig hele vejen fra munden til endetarmen, og også inkluderer spiserør, mavesæk, tolvfingertarm, tyndtarm, og tyktarm. Herudover spiller lever, galdeblære og bugspytkirtel også en rolle for vores evne til at fordøje. De enkelte dele af fordøjelsen spiller på den måde sammen om at nedbryde mad til små elementer som kan absorberes i tyndtarmen.

Sådan fordøjer du

Selve optagelsen af næringsstoffer og vitaminer sker i tyndtarmen. Fordøjelsen starter dog allerede i det øjeblik vi begynder at tygge maden. Her nedbrydes den og blandes med spyt som bl.a. blødgør føden, men spyttet indeholder også enzymer der nedbryder stivelse. Herefter skubbes det gennem spiserøret ned til mavesækken hvor mavesyren nedbryder det yderligere. Næste skridt i fordøjelsen sker i tolvfingertarmen, hvor den galde som leveren har produceret og derefter opbevaret i galdeblæren, tilføres.

Galden er bl.a. nødvendig for at fedtet i maden kan opløses. Derudover tilføres der fordøjelsesenzymer fra bugspytkirtlen. På den måde nedbrydes føden til små elementer som videreføres over i tyndtarmen hvor de optages. Alt hvad der ikke bliver optaget her betragtes af kroppen som affald og skubbes videre over i tyktarmen vha. sammentrækninger i muskelvæggen. I tyktarmen optages tilbageværende væske gennem tarmvæggen og affaldet, eller afføringen, presses sammen, for til sidst at skubbes ud i endetarmen. Her er den indtil hjernen får signal om at det er tid at gå på toilettet. En proces der alt i alt tager ca. 1-2 dage.

Optagelse af næringsstoffer og vitaminer

Næringsstoffer og vitaminer fra maden optages i tyndtarmen. Tyndtarmen er ca. 6,5m lang, men har et langt større overfladeareal. Grunden hertil er at den på indersiden har en slimhinde, som er foldet mange gange, hvorpå der sidder små ”fingre”. Fingrenes opgave er at indfange næringsstoffer og vitaminer og føre dem over i blodbanen gennem bittesmå huller. Hvis noget er for stort til at komme gennem hullerne, vil det derfor ikke blive optaget. De næringsstoffer som ikke er nedbrudt nok vil derfor blive betragtet som affald og transporteres videre til endetarmen.

Mælkebøtte understøtter normal fordøjelse og leverfunktion

Mælkebøtte bidrager til normal mave- og leverfunktion og bidrager samtidig til mave-tarm systemets velbefindende pga. den præbiotiske effekt. Mælkebøtte indeholder bl.a. bitterstofferne taraxin og taraxsterol. Bitterstoffer har, som navnet antyder, en bitter smag, og kan på den måde være med til at stimulere udskillelsen af galde.

Fermentering og mælkebøtte = pro- & præbiotika

Fermenteret mælkebøtteekstrakt fra Herrens Mark, REGOPUR er, som beskrivelsen antyder, fermenteret med mælkesyrebakterier fra en podekultur som er produceret på Herrens Mark. Det vil sige, at du med REGOPUR både får probiotika (de levende mælkesyrebakterier) og præbiotika, som også kan refereres til som ”madpakken” til probiotika – nemlig mælkebøtten. Begge elementer er kendt for at bidrage til en sund tarmflora.

Ekstraktet er upasteuriseret, hvilket bevarer de levende mælkesyrebakterier, som dermed kan kolonisere tarmsystemet. Selvom du har fået fjernet galdeblæren, kan du sagtens drikke REGOPUR, fermenteret mælkebøtteekstrakt, da galdeblæren kun fungerer som lager for den allerede producerede galde. Mælkebøtte kan således stadig have en effekt på mave- og leverfunktion, ligesom de levende mælkesyrebakterier kan kolonisere tarmsystemet.