FRI FRAGT VED KØB AF MERE END 1 PRODUKT | HURTIG LEVERING | MÆNGDERABAT
FERMENTIERTE KRÄUTEREXTRAKTE - FÜR IHR TÄGLICHES WOHLBEFINDEN - SEIT 1959

Viden om

Echinacea, den røde solhat til immunforsvaret

Echinacea, den røde solhat til immunforsvaret

Echinacea er en af de allermest anerkendte urter når det kommer til at vedligeholde et normalt immunforsvar.

Et purpurrødt pindsvin

Rød solhat, også kaldet purpursolhat og måske bedre kendt under sit latinske navn echinacea purpurea, knejser flot med nakken, når den står der med sin en meter høje stængel i det store bed. En blomst som klarer sig bedst i fuld sol, og kigger man nøje efter, kan man godt forstå, hvorfor dens blomsterhoved bliver sammenlignet med et lille pindsvin. Knoppen, som kan være alt fra knap- til kegleformet, ligner nemlig med sine brune farve og små frugter, torne/pigge fra et pindsvin der har rullet sig sammen og kigger på dig fra sit skjul blandt de store stauder.

Netop dette er i øvrigt grunden til at planten har fået sit latinske navn. For echinacea kommer af det græske ord ”ekhinos” som betyder pindsvin/søpindsvin; purpurea har til gengæld med farven at gøre, da andre blomster fra echinacea-familien ikke nødvendigvis har samme purpurrøde kulør. 

Den røde solhat fra indianernes land

Den røde solhat, som ikke skal forveksles med andre solhatte fra en helt anden familie, kom til Europa fra de store sletter i Nordamerika, hvor de havde plads nok til at brede sig og tilkalde alle de derboende insekter og sommerfugle. Men den røde solhat har ikke kun tiltrukket insekter og dyr. Echinacea har også været en skattet urt blandt både de indfødte indianere, såvel som nybyggerne. Så det er en plante som har været benyttet både ind- og udvortes gennem flere 100 år. Når den samtidig er så flot, kunne man ønske at den også her i Europa var i alle større haver, så den kunne brede sig over flere kvadratmeter.

Hvad er echinacea godt for?

Får du, ligesom de indfødte amerikanere, lyst til at afprøve virkningen af de overjordiske dele eller deres små rødder, skal du til gengæld nok have fat i specielle gartnere, der har avlet på dens mere nærende egenskaber. Den rette rod og plante indeholder nemlig en række aktive stoffer, der hver især og sammen, gør at echinacea purpurea kan støtte kroppens immunsystem1.

Hvorfor bruges echinacea til immunforsvaret?

Faktisk hører den røde solhat til en af de allerbedste, når man vil skabe en god regulering af vores immunforsvar. Det har man set i tusindvis af studier, og EFSA, som er EU’s ”kontor for fødevaresikkerhed” har da også accepteret en del af denne forskning. Man ved, at den kan bidrage til den korrekte funktion af vores immunsystem, og har derfor betydning for flere af immunsystemets mangfoldige opgaver.

De aktive stoffer støtter den del af immunforsvaret, som skal slæbe affaldsstoffer væk efter en betændelse, den skaber gunstige forhold, når et sår skal heles, og den kan, hvis der kommer en lille forkølelsesvirus forbi, være med til at afkorte et sygdomsforløb1. Hvis først en virus har taget fat og forputtet sig inde i kroppens celler, kan planten ikke gøre den store forskel, men ved at fremme de såkaldte immunglobuliner, som findes fx i luftveje og tarmsystem, kan du måske støtte dit immunforsvar, så du kan afkorte antallet af dage, hvor snue og snot irritere din krop.

Flydende echinacea til halsen

Echinacea i flydende form, som fx dråber eller ekstrakt, er et særligt bekendtskab, for mærker du lidt irritation i hals og svælg, kan drikken på sin vej ned til mavesækken skabe en beroligende og lindrende effekt2. Du skal selvfølgelig søge læge, hvis du er i tvivl om, hvad du fejler, men EU har også acceptereret dens forebyggende virkning på de øvre luftveje, så du kan forebygge irritationer i luftvejene. Selv stemmebåndene kan få en støtte fra den røde solhat2, når dens fine aktive stoffer passere forbi i svælget, ned til mavesækken og videre ud i vores krop. Ligesom havren, du kan læse om her, kan også den røde solhat bidrage til at vedligeholde sundheden i blæren3 4. Hvis du vil vide mere om planter, der kan bidrage til et velfungerende immunforsvar, så læs om oregano5 her.
REGOMUN, 0,4 liter – ØKO
REGOMEO, 3 liter – ØKO
-22%
499,00 kr.

REGOMEO, 3 liter – ØKO

REGOBONE, 2 liter – ØKO
Anprisninger
  1. Echinacea bidrager til et normalt fungerende immunforsvar (ID:2366) Immune system health; Strengthening immune system by activation of phagocytosis, stimulation of fibroblasts, increasing the level of immunoglobulins, some immunocompetent cells, stimulation of components of cellular and humoral immunity.
  2. Echinacea er beroligende for hals, svælg og stemmebånd. (ID: 4032)
  3. Echinacea bidrager til vedligholdelsen af sundheden i de nedre urinveje (ID:2367)
  4. Havre bidrager til sundheden af det urogenitale system
  5. Oregano understøtter normalt fungerende luftveje. (ID: 2469)