FRI FRAGT VED KØB AF MERE END 1 PRODUKT | HURTIG LEVERING | MÆNGDERABAT
FERMENTIERTE KRÄUTEREXTRAKTE - FÜR IHR TÄGLICHES WOHLBEFINDEN - SEIT 1959

Viden om

Vedligehold af normale knogler i overgangsalderen

Vedligehold af normale knogler i overgangsalderen

Når kvinder kommer i overgangsalderen, sker der et naturligt tab af knoglevæv på ca. 2-5% i denne periode. I de første 10 år efter overgangsalderen ses et naturligt tab af knoglemassen på helt op til 10-15% og derfor kan det være en god ide at vedligeholde knoglerne.

Hvad består knogler af?

Vi har 206 knogler i kroppen, som er opbygget af knoglevæv, der bl.a. består af calcium (kalk). Når det handler om knogler er calcium sammen med magnesium nogle af de vigtige mineraler, da calcium bl.a. er nødvendigt for vedligeholdelse af normale knogler. Samtidig er det nødvendigt at få nok D-vitamin, da D-vitamin bidrager til normal optagelse af calcium.


Calcium og D-vitamin hjælper med at reducere tabet af knoglemineral hos kvinder i den postmenopausale alder. Lav knoglemineraltæthed er en risikofaktor i forhold til knoglebrud som følge af osteoporose. Reduktionen i tabet af knoglemineraltæthed opnås kun med et dagligt indtag fra alle kilder på minimum 1.200 mg calcium og 20 μg D-vitamin.
Til personer der har specifikt behov for at vedligeholde deres knogler, anbefaler Fødevarestyrelsen dagligt 800-1000 mg calcium og 20 µg D-vitamin.


Derudover er det vigtigt at holde sig fysisk aktiv, undgå rygning, og ellers spise en sund og varieret kost.

Knoglevæv og Knoglemineraltæthed

Vi får i gennemsnit udskiftet vores knogler ca. hvert 10. år. For at der kan opbygges nyt knoglevæv, skal gammelt knoglevæv først fjernes. Her er det knoglecellerne, osteoklaster, som nedbryder knoglerne, mens det er osteoblasterne, der opbygger nyt knoglevæv. På den måde får man løbende ”udskiftet” sine knogler gennem hele livet. Mængden af knoglemasse (knoglevæv) og knoglemineraltætheden topper dog omkring 30-års alderen.

Knoglescanninger – T-Score

Man kan blandt andet måle knogletætheden ved hjælp af en DXA-scanning, hvor knoglemineraltætheden måles på en såkaldt T-score skala. T-score skalaen er et udtryk for standardafvigelsen i forhold til gennemsnitlige unge og raske mennesker.

Kvinder i overgangsalderen

Når kvinder kommer i overgangsalderen, nedsættes produktionen af det kvindelige kønshormon østrogen. Det er relevant, da de knogleopbyggende osteoblaster blandt andet stimuleres af østrogenproduktionen i kroppen. Når overgangsalderen rammer, kan nedbrydningen af knoglemassen derfor gå hurtigere i forhold til perioden før overgangsalderen. Således vil kvinder efter overgangsalderen gennemsnitligt have en lavere knoglemineraltæthed (Bone Mineral Density), end før de gik i overgangsalderen.

Fermenteret rødkløver samt vitaminer og mineraler til knoglerne

Rødkløver indeholder plantestofferne planteøstrogener også kaldet isoflavoner. Det er dem, som gør den fermenterede rødkløver interessant at bruge i og efter kvinders overgangsalder, da de har en struktur som minder om det kvindelige hormon østrogen. De binder sig dog, i modsætning til østrogen, hovedsageligt til beta-østrogenreceptorerne som sidder i bl.a. knogler, nyrer og hjerne, og ikke alfa-receptorer som hovedsageligt sidder i bryst og ovarievæv. Når rødkløversaften fermenteres, spaltes sukkermolekyler og isoflavoner fra hinanden, og isoflavonerne kommer over i en aglykon form. I denne form er isoflavonerne klar til at blive optaget i kroppen, og fermenteringen sikrer dermed en øget optagelighed. Derudover indeholder fermenteret rødkløver naturligt calcium (kalk) og magnesium, som begge er gode for knoglerne. 

Isoflavonerne i rødkløver

I dag fremavles mange rødkløversorter med et lavere og lavere indhold af isoflavoner. Hos Herrens Mark er det dog lige omvendt, for det er netop indholdet af isoflavoner, som er interessant i forhold til brugen af urten. Derfor har der igennem en periode været arbejdet fokuseret med at finde og videreudvikle gamle sorter, med et højere indhold af isoflavoner. Herrens Mark var derfor blandt andet deltager i et stort GUDP-projekt, som løb fra 2014-2018 hvor målet var at udvælge gamle sorter til videreforædling, en proces som vi ved Herrens Mark fortsætter den dag i dag.
REGOMUN, 0,4 liter – ØKO
REGOMEO, 3 liter – ØKO
-22%
Original price was: 642,00 kr..Current price is: 499,00 kr..

REGOMEO, 3 liter – ØKO

REGOBONE, 2 liter – ØKO