Du kan nemt selv fermentere gulerødder med mælkesyrebakterier. Du skal blot følge opskriften nedenfor.
1: Riv gulerødder med skræl, tilsæt 1% havsalt og ælt gulerødderne til de væsker godt.
2: Fyld derefter gulerødder og væske på glas med skruelåg som du har skoldet med kogende vand. Du kan evt. tilsætte fintsnittet løg el. hvidløg.
3: Fyld glasset helt og tryk grøntsagerne lidt ned så væsken går til kanten. Husk at fjerne eventuelle grøntsager på ydersiden og kanten af glasset.
4: Nu er de klar til at gære. Optimalt skal de stå mørkt ved 22-25 grader de første par dage, og herefter 17-18 grader i 3 uger. Alternativt alm. stuetemperatur.
TIP: Sæt glassene i en balje eller lignende, da væsken kan have en tendens til at løbe over.
Hvis du vil læse mere om fermenteringsprocessen, så tag et kig her.
Gaven til Mors Dag
99,95 kr.
One Comment
Comments are closed.