Du kan nemt selv fermentere gulerødder med mælkesyrebakterier. Du skal blot følge opskriften nedenfor.
1: Riv gulerødder med skræl, tilsæt 1% havsalt og ælt gulerødderne til de væsker godt.
2: Fyld derefter gulerødder og væske på glas med skruelåg som du har skoldet med kogende vand. Du kan evt. tilsætte fintsnittet løg el. hvidløg.
3: Fyld glasset helt og tryk grøntsagerne lidt ned så væsken går til kanten. Husk at fjerne eventuelle grøntsager på ydersiden og kanten af glasset.
4: Nu er de klar til at gære. Optimalt skal de stå mørkt ved 22-25 grader de første par dage, og herefter 17-18 grader i 3 uger. Alternativt alm. stuetemperatur.
TIP: Sæt glassene i en balje eller lignende, da væsken kan have en tendens til at løbe over.
Hvis du vil læse mere om fermenteringsprocessen, så tag et kig her.
179,00 kr.
REGOMUN, 0,4 liter – ØKO
REGOMEO, 3 liter – ØKO
399,00 kr.
One Comment
Comments are closed.