FRI FRAGT VED KØB AF MERE END 1 PRODUKT | HURTIG LEVERING | MÆNGDERABAT
FERMENTIERTE KRÄUTEREXTRAKTE - FÜR IHR TÄGLICHES WOHLBEFINDEN - SEIT 1959

Viden om

Hedeture om natten

Er du en af de kvinder, der oplever hedeture om natten og forstyrret nattesøvn? Du er langt fra den eneste. Når overgangsalderen indtræffer, oplever mange kvinder nedsat kvalitet i deres søvnrytme, som ofte er forårsaget af de natlige hedeture, også omtalt som nattesved. Overgangsalderen opleves forskelligt hos kvinder og indtræffer i forskellige aldre, dog vil de fleste kvinder opleve en følsomhed over for temperatursvingninger i løbet af overgangsalderen.

Det sker der med kroppen i overgangsalderen

Klimakteriet, eller i daglig tale overgangsalderen indtræffer helt grundlæggende, fordi æggestokkene stopper med at producere de kvindelige kønshormoner, østrogen og progesteron. Overgangsalderen omtales også som perioden omkring den sidste menstruation og når man som kvinde ikke har oplevet menstruation i mere end et år, betragtes man som værende i menopause. Menopausen indtræffer oftest i alderen 45-55 år hos størstedelen af alle kvinder.

Nogle kvinder oplever få eller ingen gener i forbindelse med overgangsalderen og menstruationerne udebliver således bare. Langt størstedelen af alle kvinder har dog i større eller mindre grad symptomer og føler gener i forbindelse med overgangsalderen.

Vil du vide mere om overgangsalderen og symptomer på overgangsalder? Du kan læse meget mere om emnet i en af vores artikler om overgangsalder og fermenteret rødkløver lige her.

Derfor får du hedeture om natten

Hedeture om natten er en hyppig gene for mange kvinder, når kroppens produktion af de kvindelige kønshormoner falder. Det er særligt her, at kroppen bliver følsom over for temperatursvingningerne og blot en lille temperaturstigning kan medføre at kroppens respons er at afgive varmen og forårsage hedeture. Kroppen forsøger at afgive varmen ved at udvide de blodkar, som ligger tæt på huden, så blodkarrene får en større flade og på den måde afgiver varme og igangsætter svedproduktionen. Det er den grundlæggende årsagsforklaring til kroppens reaktion, når vi taler om hedeture.

De fleste kvinder, der oplever hedeture i overgangsalderen er også mærket af nattesved. Hedeture om natten forekommer nemlig hyppigere end hedeture i dagtimerne. Det forringer søvnkvaliteten og kan komme til at gå ud over ens generelle livskvalitet, hvis ikke man kan inddæmme generne. Alle gener i forbindelse med hedeture og nattesved hænger sammen med det faldende niveau af de kvindelige kønshormoner, østrogen og progesteron. Nogle har enkelte hedeture i løbet af et døgn, hvor andre kvinder bliver ramt af op imod hundrede hedeture i løbet af et døgn.

Hedeture om natten og andre gener i forbindelse med overgangsalderen kan understøttes af fermenteret rødkløver, der er tilsat ekstrakt fra citronmelisse, salvie og pebermynte.

Hvorfor virker fermenteret rødkløver mod hedeture om natten?

Rødkløveren går langt tilbage i tiden i dens anvendelse, fordi indholdet af plantestoffer ligner det kvindelige kønshormon, østrogen. Plantestofferne, også kaldt isoflavoner eller planteøstrogener, der binder sig andre steder i kroppen end kønshormonet østrogen, kan balancere den ubalance, som den faldende østrogenmængde kan forårsage. Derfor kan rødkløveren bidrage til, at nattesveden dæmpes, fordi den understøtter kroppens hormonbalance.

Fermenteret rødkløver kan være med til at dæmpe den ubalance, der opstår i kroppen i overgangsalderen, særligt i forbindelse med hedeture om natten. Samtidig bidrager den fermenterede citronmelisse til en normal søvnrytme og et positivt humør, så man oplever mindre træthed og færre humørsvingninger.

Rødkløveren kan derfor bidrage til en overgangsalder, hvor gener ikke er med til at dominere hverdagen og livskvaliteten.

Du kan læse meget mere om emnet i en af vores artikler om rødkløver mod hedeture lige her.

Gode råd mod hedeture om natten

Der findes mange gode råd til, hvordan man undgår hedeture om natten. Det er forskelligt, hvad der virker for den enkelte, og det er betinget af, hvilken grad man oplever generne i.

Et koldt soveværelse med let og luftigt sengetøj

De fleste, der oplever hedeture om natten er hjulpet af at holde soveværelset køligt, og enten sove med åbnet vindue gennem natten eller lufte godt ud i løbet af dagen. Samtidig kan det føles mere behageligt med en let dyne og tyndt bomulds- eller silkesengetøj.

Fokus på kost

Mange kvinder oplever, at der er specifikke fødevarer, der påvirker hedeturene. Det er særligt kaffe, alkohol eller krydret mad, der kan være provokerende faktorer.

Understøt kroppens hormonbalance

Skab ro i hormonbalancen ved at supplere din daglige kost med indholdet fra fermenteret rødkløver.

Hvordan undgår du hedeture om natten?

Planter og urter har i flere århundrede bidraget til at gøre overgangsalderen mindre genefuld, særligt når det gælder om hedeture. Rødkløveren kan være med til at gøre kroppen mindre sensitiv over for temperaturstigninger og bidrage til en mere behagelig overgangsalder.

REGOMEO, som er fermenteret rødkløverekstrakt fra Herrens Mark, er fermenteret med mælkesyrebakterier, som konserverer produktet naturligt, så det kan leveres helt uden tilsætning af alkohol og konserveringsmidler. Ekstraktet er ligeledes ikke pasteuriseret, som gør, at det er med til at beholde de levende mælkesyrebakterier. Du kan læse meget mere om REGOMEO her.

Få mere viden

Er du blevet endnu mere nysgerrig på at lære mere om overgangsalderen, fermenteret rødkløver eller bare mere om kroppen? Du kan gå på opdagelse i ’Viden om’, hvor vi deler ud af den viden vi arbejder ud fra her hos Herrens Mark. Gå direkte til ’Viden om’ lige her.

REGOMUN, 0,4 liter – ØKO
REGOMEO, 3 liter – ØKO
-22%
Original price was: 642,00 kr..Current price is: 499,00 kr..

REGOMEO, 3 liter – ØKO

REGOBONE, 2 liter – ØKO